Rullgardin av skratt: ett urval av roliga filmer på nätet

Få saker förgyller dagen som ett gott skratt. Som tur är finns det tillräckligt mycket humor i världen att hålla oss glada under lång tid. Från skämt och anekdoter till satiriska karikatyrer och, naturligtvis, roliga filmer.

Från skämtfilm till viral sensation

Utvecklingen av teknik och tillgängligheten av internet har revolutionerat vårt konsumtion av humor. Skrattretande videoklipp har blivit en hörnsten i den digitala kulturen. De visar allt från söta katter och vacklande speedingar till knasiga musikvideos och gripande sekvenser av självförstöring.

Oavsett deras ytligdom, är dessa roliga videoklipp kraftfulla. De kan göra perifera komiker till husstands namn, få insider skämt att gå viral och förvandla YouTube-kanaler till lönsamma företag.

Vad gör en video rolig?

Forskare har försökt att svara på denna fråga i decennier. Men humorns subjektiva natur gör att det inte finns några definitiva svar. Vissa personer föredrar slapstick humor som utförs av Charlie Chaplin och Buster Keaton, där det fysiska misstaget och överdriften producerar skratt. Andra föredrar den subtila charmen i en väl framställd ordlek eller den sarkastiska skärheten i en skarp samhällskritik.

Roligaste klipp kategorier

Alla dessa humorformar finns att hitta på nätet. Många filmer kan kategoriseras enligt följande:

  • Kattfilmer: Söta, klumpiga, ondskefulla eller påfallande intelligenta katter har blivit en genre i sig själv.
  • Sport tabbar: Misslyckanden på fotbollsfältet, baseballplanen eller gymnastikmattan kan vara roliga, särskilt när idrottaren slår av incidenten med god humor.
  • Bloopers: Misstag på film- och tv-inspelningar, oftast åtföljda av mycket skratt från skådespelarna.
  • Prank videos: Skämt som utförs på andra, antingen som en överraskning eller för att få en rolig reaktion.
  • Stand-up comedy: Klipp från standuppshow eller fulla set.

Letar du efter roliga videoklipp?

Idag finns det massvis med plattformar online där du kan hitta humoristiska videoklipp. Bland de mest populära är YouTube, TikTok, Instagram och Facebook.

Men om du vill hitta en samlingsplats för alla roliga videoklipp på ett och samma ställe, kommer du att älska dagens.com. Webbplatsen samlar roliga klipp från olika källor och kategorier, så du kan skicka efter roliga videor snabbt och enkelt.