5 ting, du ikke vidste om bambus og beklædningsmateriale

Bambu är en fascinerande växt. Visste du att det har använts för att göra kläder i århundraden? Bambutyg är mjukt, andningsbart och miljövänligt. Den är också slitstark och rynkbeständig. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 5 saker du inte visste om bambutyg och dess många fördelar!

1. Bambu är en hållbar resurs. Den växer snabbt och kräver inga bekämpningsmedel eller herbicider. Bambutyg är också biologiskt nedbrytbart, vilket gör det till ett bra val för miljömedvetna konsumenter. Anledningen till att bambu är hållbart är för att det växer snabbare än träd, och på det sättet kan man använda bambu, snarare än träd, så att man inte hotar djur och skogar med utrotning.

2. Bambutyg är absorberande och andas. Det används ofta i sportkläder eftersom det hjälper till att ta bort svett och hålla kroppen sval. Den är särskilt idealisk för personer som snabbt blir för varma och börjar svettas. För personer som snabbt blir nervösa och heta.

3. Bambutyg är också allergivänligt och antibakteriellt. Detta gör det till ett bra val för personer med känslig hud eller allergier. Om du har väldigt känslig hud eller blir överkänslig mot vissa material eller färger så är bambu ett bra val.

4. Bambutyg är mjukt och smidigt, men ändå hållbart. Den blir mjukare för varje tvätt och håller i många år om den sköts på rätt sätt. Bambu är också ett bra val för människor som letar efter miljövänliga och hållbara tygalternativ. Bambu är inte dyrare, trots att hållbarheten är starkare och materialet är mjukare och snyggare.

5. Bambu är ett naturligt UV-skyddsmedel. Det betyder att det kan hjälpa till att skydda din hud från solens skadliga strålar. Speciellt personer med ljus hy, fräknar och rött hår tenderar att bli röda snabbt, där bambukläder kvinna tar hand om deras hud.

Var kan man köpa bambukläder?

Efter hand finns det klädbutiker som fått upp ögonen för hållbarhet. Du kan hitta bambukläder i sportbutiker, i modebutiker och till och med online! Du kanske blir förvånad över hur många alternativ du har för bambukläder. När du handlar bambukläder, leta efter föremål gjorda av 100 % bambuviskos eller rayon. Dessa tyger kommer att kännas mjukast och är de mest miljövänliga. Ett bra ställe att titta på NorthOrganic.

Bambu är ett bra val för hållbara, miljövänliga och allergivänliga kläder. Med så många fördelar, utan att det blir dyrare att köpa, är det nästan dumt att inte köpa sina framtida kläder i bambu.

Bambu i andra sammanhang

Förutom att du kan köpa kläder av bambu, är bambu också populärt i köket, badrummet och även på terrassen. Bambu skärbrädor är ett hållbart och miljövänligt alternativ till skärbrädor i plast eller trä. De är också skonsamma mot knivar och kommer inte att matta dina knivar. Bambu är också ett populärt material för att göra golv, eftersom det är slitstarkt och lätt att rengöra. Om du letar efter ett miljövänligt alternativ för ditt hem är bambu ett utmärkt val!

Har du något i bambu i ditt hem? Om inte, då är det dags att hitta något.